Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvásgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» burgonyás tésztához
» 1 kg burgonya
» 35 g olvasztott vaj
» 200 g liszt
» 1 ek búzadara
» 1 tojás
» csipet
» pirított zsemlemorzsához
» 150 g zsemlemorzsa
» 4 ek olaj
» töltelékhez
» 8 db piros szilva (vagy 30 db apróbb kék szilva)
» 4 ek kristálycukor
» 2 kk fahéj
» tálaláshoz
» fahéj
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
Rókagombás máglyarakás gyermekláncfűvel
0 komment 1 ember kedveli
kovászos ubi télre kólás flakonban
2 komment 25 ember kedveli
Szederkrémleves...
0 komment 4 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
0 komment 19 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Spórolós krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Banános piskótatallér
0 komment 1 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 1 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Lekváros-kakaós süti
0 komment 5 ember kedveli
Újévi lencsefőzelék...
0 komment 25 ember kedveli
Citromos áfonyás tejszínes torta
0 komment 3 ember kedveli
Pasifogó tepsis hús
0 komment 8 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.